Pakkausmateriaalit

Pakkausmateriaalit ovat kautta Cortexin historian olleet erityisen merkittävässä roolissa tuotetarjonnassamme. Kattava valikoima, nopeat ja luotettavat toimitukset sekä eri käyttötarpeisiin pohjautuvat tuoteominaisuudet tarjoavat asiakkaillemme kustannustehokkaan tavan pakkausratkaisujen toteuttamiseen.

Kansainväliset edustuksemme

Cortex on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä useimpien kansainvälisten kumppaniensa kanssa. Suomalaisille asiakkaille sopivan monipuolisen ja kattavan tarjonnan rakentamisen myötä yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut tunnettuja valmistajia mm. Englannista, Ruotsista, Saksasta, Italiasta, Hollannista ja Ranskasta.

Linkit edustamiimme yrityksiin löytyvät Edustukset – sivulta.

Apua materiaalivalintoihin

Mikäli pakkaaminen mietityttää, autamme mielellämme materiaalien valinnoissa.

Pakkausmateriaalien koko kirjo

Pakkausmateriaalivalikoimamme kattaa lähes kaiken mitä pakkaamisessa tarvitaan. Valikoimamme kehittyy sekä monipuolistuu jatkuvasti ja pyrkimyksemme on tarjota tuotteet heti toimitukseen varastostamme. Tuotevalinnoissa pyrimme luonnollisesti ottamaan huomioon ympäristön kestävän kehityksen asettamat vaatimukset.

Vankka osaamisemme ja kattava tarjonta pakkausmateriaaleista, pakkauskoneista sekä merkintälaitteista tarjoavat asiakkaillemme ylivoimaisen edun pakkausratkaisujen toteutuksessa.

Yhdellä soitolla saa kerralla enemmän.

Ympäristömme puolesta

Kiinnitämme niin tuotevalikoimassamme kuin myös jokapäiväisessä toiminnassamme asianmukaista huomiota ympäristön kestävän kehityksen asettamiin vaatimuksiin. Olemme allekirjoittaneet ympäristöministeriön ja pakkausalan yhteisen sopimuksen pakkausten ja pakkausmateriaalien talteenoton sekä hyödyntmisen edistämiseksi Suomessa.

Olemme myös PYR:n jäsen.

Pakkausjäte hyötykäyttöön

Edellytys pakkausjätteen tehokkaalle hyötykäytölle on lajittelu. Yleisellä tasolla pakkausjätettä voidaan hyödyntää kahdella tavalla:

  • kierrättämällä, jolloin jätettä käytetään uuden tuotteen raaka-aineena
  • energiana, jolloin jäte esim. poltetaan

Muovituotteiden polttaminen

  • Kotona: PE-LD (Polyeteeni low-density) ja PP (polypropeeni) sekä jotkin sekoitteet ja muovit
  • Polttolaitoksessa: Edellisten lisäksi PET (Polyeteenitereftalaatti), PE-HD (polyeteeni high-density) ja tietysti joukko muita.
  • Ei poltettavat: PVC (polyvinyylikloriidi), myös muiden muovien ja sekoitteiden joukossa saattaa olla poltettavaksi kelpaamattomia materiaaleja